Apr 9, 2014

Kerja life.

assalamualaikum, Alhamdullilah. hampir genap 2 bulan aku kerja kat sini.
ya. esok lusa genap lah 2 bulan. 11 februari 2014 masuk.
masih baru lagi.

kat sini? ahh mesti tertanya2 kan.
kat mana. dah jenuh aku google kn nama company ni. yang keluar pun yellowpages je.
ehh kami company yg humble. muahaha.

ok actually, aku terjebak dengan company renovation and furnishing. kat sini boleh buat custom made cabinet, kerusi, meja. haaaa lebih kepada interior.

so aku punya keje setakat lukis2 drawing yang simple2 je setakat ni. tak penah lagi dapat keje yang heavy teruk macam mana member yang kerja kat consultant. feeling blessed ! Alhamdullilah tak payah nak pening kepala.

hmm. rasanya macam tak sedap je nak mention nama company kat sini. nanti kang opismate google tak nayaa aku.

ok laa. next to title post.
kerja atau belajar? mana lagi best.

yang best kerja
- duit setiap bulan masuk.
- shopping, enjoy !
- terasa diri dah matang
- berdikari
- balik rumah tak perlu tension dgn homework

yang x best bila kerja
- stress kat tempat kerja
- kene ikut cakap bos
- makan minum pakai kene tanggung sendiri sebab dah bergaji mak dah tak support
- stress bila dpt kerja last minit lepas tu kena balik lambat
- kebosanan kalau xde kerja
- letih yang teramat bila sampai rumah :/


okayyy. so far so good. cuma a bit boring sebab takde member yg sama range umur. hope bos hired sorang lagi pekerja baru yg "muda'' hehe.

kat sini semua baya 30an. ok je sebenarnya. tapi aku masih tidak menunjukkan 'belang' aku yg sebenarnya macam mana. mihihi. relax cool tenang and pendiam je kat ofis ni. tapi watlek wat peace je.

by the way, still process untuk menyesuaikan diri lagi.

gtg!doakan !!

bye.

i love my officemate. ~ mihihi













4 comments:

  1. wow lama gak dua bulan. hee. sama i love my oficemate tooooooooooo.. <3<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. lama apenya. 2 bulan bukan 2 tahun.

      Delete
  2. designkan rumah khayalan aku :)

    ReplyDelete